Muntar una carpeta compartida amb VirtualBox OSE

El meu sistema natiu és Debian Sid, però per motius laborals també tinc dues Debian Etch instal·lades amb VirtualBox; i resulta que la versió OSE de VirtualBox no permet la “transparència” dels dispositius USB de la màquina host a la màquina virtual.

En el cas dels llapis de memòria, discs usb, memòries flash i altres dispositius de memòria USB es pot solucionar facilment gràcies a les carpetes compartides entre host i guest.

Primer cal instal·lar les Guest Additions, i això és tan fàcil com descarregar la ISO del CD (que ja ho fa sol el VBox si indiquem “Instal·la les Guest Additions…” al menú Dispositius), muntar-lo i executar l’script VBoxLinuxAdditions.run que hi ha.

Les Guest Additions s’apliquen com un mòdul del kernel (dos, de fet) i per tant cal que tinguem instal·lat al sistema el paquet de capçaleres del nostre kernel.

aptitude install linux-headers-`uname -r`

`uname -r` (les cometes són accents oberts `, no cometes simples ‘ ) retornarà la versió actual del kernel i per tant la instrucció anterior ja instal·larà les capçaleres adequades. Després, l’script recomana reiniciar el sistema…

compartirQuan ja tenim les Guest Additions funcionant (el primer que notarem serà que la màquina virtual ja no captura el ratolí) compartim la (o les) carpeta de la màquina host on muntem els dispositius USB. En el meu cas /media/disk.

A la imatge veiem com es comparteix la carpeta /media/disk del host i se l’anomena, simplement, usb. (Evidentment, podem donar-li el nom que vulguem)

Per acabar, només cal que configurem el fitxer /etc/fstab de la màquina virtual per tal que munti aquesta carpeta on vulguem. Per exemple:

mkdir /media/usb

echo -e “usb\t /media/usb\t vboxfs\t defaults\t 0\t 0\n” >> /etc/fstab

on usb és el nom de la carpeta compartida, /media/usb el punt de muntatge que hem triat per a la màquina virtual i vboxfs és el mòdul de VirtualBox que s’encarrega de gestionar les lectures/escriptures a la carpeta compartida.

Quan hem fet això, n’hi ha prou executant:

mount usb

per muntar l’usb a la màquina virtual. La resta de vegades, si quan iniciem la màquina virtual ja tenim l’USB connectat i muntat a la màquina host, no farà falta perquè l’opcio defaults de l’fstab ja inclou el muntatge automàtic.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: